Gelukslessen basisonderwijs

Elk kind verdient liefde & geluk
Meer Informatie

Gelukslessen basisonderwijs

Gelukslessen basisonderwijs, wat ons betreft een essentieel onderdeel van het onderwijs. Gelukkige kinderen groeien op tot gelukkige en sociale volwassenen die, vanuit hun eigen kracht, de wereld mooier maken.
Wij willen scholen ondersteunen om het thema geluk een plek in de klas te geven. Onze visie op gelukskunde? Kinderen leren wat geluk is. Ze zelf laten ontdekken wat ze gelukkig maakt en waar ze blij van worden. Om vanuit daar het positieve te versterken. Samen met de leerkracht én met de ouders creëren we een positieve en veilige omgeving voor de kinderen.

Gelukslessen basisonderwijs met One moment a day

“Ik word gelukkig van deze Geluksles!” Leerling groep 5 van De Wissel

Aanbod gelukslessen

Omdat elke docent zijn eigen voorkeur heeft, bieden wij de gelukslessen op verschillende manieren aan. De aanpak van de Gelukslessen is fun, praktisch en inspirerend! De filosofie is gebaseerd positieve psychologie. Ze zorgen gegarandeerd voor een positieve ervaring en leggen een basis voor geluk in de klas.

1. Gelukslessen in de klas: wij komen de Gelukslessen in de klas geven. We nemen jou als docent én de kinderen mee door het thema Geluk. Samen op ontdekkingsreis, ervaren en doen. Na de les ontvang je suggesties om geluk een blijvende plek in jouw lessen te geven.

2. Lespakket Geluk: wil je zelf aan de slag met geluk? Dat kan ook. We bieden ook een compleet lespakket aan. Met dit lespakket kun jij als leerkracht zelf aan de slag met de kinderen. Wij verzorgen alle materialen.

3. Train-de-leerkracht: samen een gelukkige school creëren. We trainen de leerkrachten en zorgen ervoor dat ze alles in huis hebben om zelf de gelukslessen te geven.

Gelukskunde scholen | One moment a day

Gelukskunde

Vanuit onderzoek is gebleken dat voor 50% onze genen bepalen of we geluk ervaren. 10% heeft te maken met ons levensomstandigheden en voor 40% hebben we invloed op ons geluk! Dat betekent dat we daar wat voor moeten doen, elke dag, met kleine stapjes. De kinderen krijgen inzicht in wat gelukkig maakt en wat niet. Daarnaast gaan ze op onderzoek uit naar hun eigen geluk.

Onze filosofie is gebaseerd op de Positieve psychologie, de Maakbaarheid van geluk en Breinwetenschap. Met al deze wetenschap én onze praktische formule zorgen we er voor dat we samen duurzaam geluk creëren.

Kinderen Geluk Les | One moment a day
Gelukkig Basisonderwijs | One moment a day
Geluk Basisonderwijs | One moment a day

Deze scholen gingen je voor

De Marlijn
De Wissel
De Wissel
Liemers Kunstwerk

Volg ons op social media!